Снимка: Helpbook

Живеещи в Кърджали сигнализираха в платформата на Helpbook.info за няколко незаконни сметища в града. В близост до автогарата около двата хипермаркета се наблюдава изключително неприятна гледка - отпадъци от всякакво естество са струпани на камари по улиците и тротоарите. "Това състояние се наблюдава целогодишно, което означава, че просто никога не се чисти. Изключително неприятна е гледката на купища боклуци на едно от най-посещаваните места в града. Настоявам да се вземат мерки да се почиства всекидневно и да не се допускат бунища в града и около него", пише наш потребител.

Изпратиха ни снимки на непочистени обществени площи около музей, училище и детска градина в същия град. Авторът на сигнала е възмутен как е възможно ежедневно децата да почиват и играят през междучасията в подобна мизерия и моли за спешно почистване и привеждане на района в подходящ вид.

Друг наш потребител от столичния район „Сердика“ доброволно е извършил почистване на обществени площи, като събрал голямо количество сухи листа в чували. "Моля ви да бъдат извозени, защото неизвестни граждани започнаха да изхвърлят битови отпадъци до чувалите с листата", пише той.

Съобщиха ни и за сериозно запрашаване в район „Младост“: "Режат се бордюри на улицата, без да се използва никаква вода, не може да се диша по цялата улица, всички търговски помещения се пълнят с прах", пише в сигнала.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase