Снимка: Pixabay

В платформата на Helpbook.info продължават да пристигат сигнали, чрез които се изисква проверка от експертите в БАБХ.

Наш потребител се натъкнал на интернет магазин, чийто предмет на търговия е продажбата на кафе. След направена справка в регистрите станало ясно, че търговецът няма разрешение да търгува с храни, което е  грубо нарушение на нормативната база.

Друг наш потребител закупил шоколадови изделия чрез частно лице, което рекламира своята дейност в социална мрежа, като твърди, че продуктите са внос от Англия. Продуктите пристигнали без касов бон и документ за произход. Авторът на сигнала се опасява, че консумацията им може да доведе до тежки алергии при деца и възрастни.

Преминаваме към сигнали за детски площадки в окаяно състояние. Ето какво ни пишат от столичиня район "Младост":

"Още през пролетта дойдоха хора, които премахнаха всички детски съоръжения от детската площадка пред бл. 56. Остана част от счупена ограда. И няколко метални катерушки, вероятно на възрастта ми. Съоръженията бяха в окаяно състояние. И разбирам, че вероятно бяха опасни. Но оттогава досега не се поставят нови. Площадката е между два 16-те етажни блока с общо 160 апартамента. На фона на това, че няма особено място за игра на малгучаните, да не говоря, че нови площадки не се строят, явно се издават разрешителни само за строеж на нови сгради. Дали ще бъде възможно да се поставят нови съоръжения, така, че все пак малките жители на ж.к. Младост да има поне къде да игрят? Очаквам обратна връзка и решение на казуса. Площадката се поддържа добре от живущите в околните блокове, но чак сами да си закупим и детск исъоръжения - ще бъде крайно прекалено“.

Изпратиха ни снимки от „Западен парк“, на които се вижда детска площадка с новоизградени съоръжения за игра. Заснети са пропуски в заваряването на метални тръби, като по този начин са опасни за игра и има опасност от тежки инциденти.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase