Снимка: Pixabay/sstoyanov

Ние от платформата на Helpbook.info още сме в недоумение след получен сигнал от град Пловдив. Наш потребител ни е изпратил видео клип и текст към него. Била направена поръчка чрез сайт предлагащ доставки от заведения, като изборът бил известна верига за бързо хранене. Каква била изненадата, когато при консумация бил открит подострен молив в сандвича и оставаме в недоумение как е възможно да се случи такова нещо. Видеото от сигнала, който вече е входиран в БАБХ, вижте тук.

Продължаваме с няколко сигнала от град Кърджали: „В сградата на най-старото училище в гр. Кърджали- Отец Паисий, се помещава така наречен Бизнес инкубатор на Общината. В същата сграда учат най-малките ученици- 5 паралелки първи клас. Контролно пропускателната режим е строг и родителите не се допускат в сградата. В същото време там постоянно се провеждат срещи с неограничен брой посетители в учебно време. Как да бъдем спокойни за децата си, при положение, че постоянно има движение на външни хора? Същите тези пушат пред сградата, маневрират и паркират колите си, дори когато има деца и многократно съм била свидетел на критични ситуации с малки деца. Общината е на 5 мин. от тази сграда- разполага с много зали и едва ли е проблем да се предвижват пеша. Кметът постоянно парадира, че се грижи за децата, но дори и не се замисля за опасностите, на които са подложени.
Всички родители сме единодушни, че:

1.Сградата трябва да се предостави само на децата
2.Външни хора не бива  да влизат.
3.Изцяло да се затвори двора за коли, преди да е станал инцидент.

Моля за съдействие и решаване на проблемите". Целият сигнал вижте тук

В друг сигнал получихме оплакване от мръсотията в града: „До кога ще живеем в кочина? Кога ще изчистите зелените площи пред изчислителния център и в карето срещу Езикова гимназия Христо Ботев? Тук минават децата ни, трябва ли да свикват с бунищата? А защо не се мие улицата при събаряне на сградите на тютюнева? Минават деца и болни и дишат прахоляка от строежите". Сигналът вижте тук

За мръсния въздух в града се оплакват и в друг сигнал: „Поради строителни дейности, въздухът в района на музея в Кърджали не може да се диша. Улиците Републиканска, Екзарх Йосиф и цар Самуил са покрити с прах и пепел и преминаването е невъзможно. В този район има жилища, къщи, музеи и е път към училища, поликлиника и детска градина. Целият квартал е потънал в прах, а кола с която да се измият улиците не съм виждала никога. Моля да се вземат мерки за осигуряване на чиста градска среда". Сигналът вижте тук

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase