Снимка: архив, БГНЕС

Телефонен измамник, представящ се за полицай, е отнел от възрастен мъж в Харманли 13 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера в местното управление на полицията е подал сигнал 85-годишен пловдивчанин, живеещ в Харманли. Той съобщил, че на 25 октомври около 19:00 часа непознат мъж му позвънил на домашния телефон, като се представил за полицейски инспектор.

Мнимият полицай му заявил, че старецът е обект на заплаха от измамници и го убедил да му предаде всичките си налични пари. След залавянето им сумата щяла да му бъде възстановена.

Възрастният мъж изтеглил сумата от 13 000 лева и ги оставил в контейнер за смет на общинския пазар в града, посочен от "полицая". Два дни, след като разбрал, че е измамен, мъжът подал сигнал в управлението. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Телефонна измама не бе осъществявана в региона на Хасково от 13 май т. г. Тогава жена от Димитровград бе убедена да предаде спестяванията си от 23 000 лева по същата схема - полицейска операция за залавяне на измамници. Впоследствие куриерът на извършителите бе установен, задържан и върна 5000 лева от откраднатото. Останалата сума предал на непознато лице.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase