Снимка: архив, БГНЕС

Телефонен измамник, представящ се за полицай, е отнел от възрастен мъж в Харманли 13 000 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера в местното управление на полицията е подал сигнал 85-годишен пловдивчанин, живеещ в Харманли. Той съобщил, че на 25 октомври около 19:00 часа непознат мъж му позвънил на домашния телефон, като се представил за полицейски инспектор.

Мнимият полицай му заявил, че старецът е обект на заплаха от измамници и го убедил да му предаде всичките си налични пари. След залавянето им сумата щяла да му бъде възстановена.

Възрастният мъж изтеглил сумата от 13 000 лева и ги оставил в контейнер за смет на общинския пазар в града, посочен от "полицая". Два дни, след като разбрал, че е измамен, мъжът подал сигнал в управлението. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Телефонна измама не бе осъществявана в региона на Хасково от 13 май т. г. Тогава жена от Димитровград бе убедена да предаде спестяванията си от 23 000 лева по същата схема - полицейска операция за залавяне на измамници. Впоследствие куриерът на извършителите бе установен, задържан и върна 5000 лева от откраднатото. Останалата сума предал на непознато лице.

(БТА)
 

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 месеца

Само експерти в коментарите под такива новини, а опре ли им дебелия отзад, са като вдовици. Миpизливи многознайковци!

13

Роза

преди 3 месеца

Досега никой не е повдигал въпроса в други страни има ли подобни измами?Чувала съм,че има единични случаи в Гърция и в Румъния.Но толкова случаи ,както в БГ,едва ли има!Защото в другите страни-особено в Германия,Франция,Италия,Великобритания и т.н-там полицията не бездейства!Но ние нали сме винаги "уникални"!

12

МВР Перник уроди

преди 3 месеца

В България се изтезават хора от милиции близки до Борисов и Гешев