Кирил Ризов кара такси повече от 30 години. Започва в началото на прехода, та до днес. Гласува на всички избори с убеждението, че всеки глас има значение и може да промени живота към по-добро. В колата му се говори за политика, а клиентите обикновено имат какво да кажат, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Всеки се качва тук и  си казва всичко, което го дерзае. Те започват с Народното събрание и отиват в други посоки. Хората се страхуват от всичките кризи, тъй като те са накуп и са ни връхлетели, всеки се интересува дали ще може с бюджета, с който разполага, да изкара зимата", споделя Кирил.

Още по темата

В първия работен ден на 48-ото Народно събрание случващото се там е било тема №1 в таксито. За клиентите най-важно в момента е да се избере председател, за да се състави правителство, разказва Кирил.

"Говорейки с клиентите, в крайна сметка личността е водеща, а не партийната му принадлежност", споделя шофьорът.

По прости изчисления първият работен ден на депутатите, прекъсван от многобройни почивки, струва на държавния бюджет най-малко 275 000 лева. Когато обаче апаратът в таксито на Кирил Ризов спре, спират и парите.

"Политическата ситуация достигна върха на демокрацията. При такава фрагментация да излъчиш правителство е постижение. Това ще покаже зрелостта на демокрацията в България", смята Кирил.

Според него депутатите са представителна извадка не само на хората, които са гласували, но и на онези, които за пореден път не отидоха до урните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase