Най-тежкият българин Кирил Искренов предизвика партиите няколко дни след вота. 270-килограмовият мъж обеща да свали 150 килограма за една година, ако се състави стабилно правителство.

Според Искренов голяма част от хората се интересуват повече какво да сложат на масата, отколкото кой ги управлява.

"Пенсионерите и инвалидите са най-ощетени. Ще ми се да има наистина едно силно и достойно правителство, което да се заеме с интереса на пенсионера и на инвалида. С тези килограми,  които съм аз в момента, няма здравно заведение, което може да ме поеме, няма операционна маса, няма най-елементарни условия за нас. Затова поех това предизвикателство", разказа той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Рецептата за съставяне на работещо правителство е по-лесна от свалянето на килограми.

"Трябва да свалят егото, да сядат на масата, да разговарят и да не прекъсват връзката с народа, много е важно. Влезе в парламента и се забрави, трябва преди всичко човещина и мъдрост", категоричен бе Искренов.

Последните години Кирил наблюдава, освен промените в политиката, така и измененията в обществото.

"Нашето детство премина толкова задружно, за което бленувам в момента. Гледам моите внуци, разликата е огромна, фрапираща. Ние можехме да разделим една филия хляб на две с моите приятели. Сега вече много трудно. Гледат материалното, а не духовното. Трябва да се събудим, трябва да се събудим, за да може да вземем правилните решение, с тази апатия доникъде няма да стигнем", смята той.

Кирил се надява с предизвикателството, което отправя към политиците - макар и с малко, да помогне за съставянето на правителство.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева и операторът Людмил Аретов
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase