Снимка: БГНЕС

Ще се прецени дали да бъдат повдигнати обвинения по досъдебното производство за престъпление по служба във връзка с действия на полицаи по отношение на Димитър Любенов, непосредствено преди катастрофата на околовръстното шосе на София, при която загина един човек, а двама други бяха ранени, и за което той е обвиняем.

Още по темата

Това стана известно на пресконференция на ръководството на Софийската градска прокуратура за случая, на градския прокурор Илияна Кирилов и на нейния заместник Иво Илиев.

Дали ще има обвинения срещу полицаи ще се прецени, когато се съберат съответните доказателства.

Известно до момента е, че полицейски автомобил е карал успоредно с Любенов, станал е свидетел на катастрофата, върнал се е 1 км назад, и чак след като дежурната част се е обадила за станалата катастрофа, те са отишли на място. Подробности даде днес пред БТА говорителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

По делото за престъпление по служба свидетел е Димитър Любенов, който казва, че е дал 200 лева на полицаите да го съпроводят.

От прокуратурата добавиха, че има и други свидетели, които още вечерта са получили информация, че Любенов се е свързал с полицията, карал е автомобила си и зад него управлява полицейска кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase