Снимка: Bulgaria ON AIR

В политическия водевил! Защо "всяка едва изпълзяла гъсеница, си мисли, че е аристократ?"

"Те живеят с това самочувствие, не знаят какво ги чака и какво трябва да има зад тази фасада, с която те се обявяват като политици. Има и опитни политици покрай новоизлюпващите се. Вероятно егото е много силно, вероятно всички имат желание, но не могат да прескочат това да се съберем, да се погледнем в очите и да си говорим", заяви директорът на театър "София" - Ириней Константинов в студиото на "Денят ON AIR".

Актрисата Елеонора Иванова сподели, че не е особено компетентна в областта на политиката, но гласува и изрази съжаление за ниската избирателна активност, като каза, че с времето тя става по-ниска. Тя предположи, че може би по-младите не вярват достатъчно на българските политици.

Той сподели, че иска бъдещият министър на културата да бъде човек, на когото могат да вярват и той да вярва в тях, който иска да промени нещата, да присъства на премиерите, да се радва на успехите и да откликва на проблемите.

"Едно момиче ми сподели, че в момента тя като публика се чувства много жадна за култура, защото нещата, които ни заобикалят, стават все по-мрачни и човек има нужда да седне и да му се въздейства по много чист начин. В момента публиката има нужда от близки до самите нас истории, в които да се припознае, да се почувстваме добри и щастливи", категорична е Елеонора Иванова.

Ириней Константинов посочи, че в деня на изборите са имали представление и са присъствали хора, защото в края на изборния ден те са решили да гласуват за театъра.

На въпроса къде играят, като театърът е под ремонт, той отговори, че всяка вечер са на различно място – играят на сцената на "Военния театър", на сцената на "Театро" в "Младежкия театър", в "Сълза и смях".

"Това е част от удоволствието и имаме кампания с #следвайтеатъра, хората трябва да знаят, че определени заглавия се играят на определено място, подбирани са неслучайно, съобразно спецификата на театъра, на самото представление, хората, които ходят", уточни Ириней Константинов.

"Още утре играем "Пергюнт" в "Сълза и смях", след това на 12 октомври влизам в "Развратникът" в "Сълза и смях", посочи Елеонора Иванова.

Коментари Напиши коментар

Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.