Снимка: БГНЕС

Състоянието на пилота, претърпял инцидент при авиобаза Безмер в сряда следобед, е стабилно и няма опасност за живота му. Това съобщиха от Военномедицинска академия (ВМА).

Още по темата
Той остава за наблюдение в болницата.

Както е известно, вчера около 14:00 часа самолет Су-25К с пилот Пейо Дончев претърпя инцидент. Пилотът се е катапултирал успешно, съобщиха от Министерството на отбраната.

Инцидентът е настъпил при регулярен полет в захода на кацане, в района на авиобазата. Самолетът е паднал до самата полоса и е напълно разрушен. Не са ясни причините, довели до инцидента.

Пилотът е полковник Пейо Дончев - старши офицер от ВВС, той има над 750 часа нальот, обясни вчера служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. Всички самолети в авиобазата са приземени и няма да летят, докато не стане ясна причината за инцидента днес, посочи още министърът на отбраната.  
 

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 7 месеца

Още едно учение и оставаме без самолети ..

6

077

преди 7 месеца

Ужас, 750 летателни часа и е ас в авиацията, това го има само в ВВС НА Бг. До 500ч. пилот се учи и набира опит, от 500ч. до 1000ч. са най критични, пилота писли че се е научил и може всичко, тогава стават и инцидентите. Изводите какви са пилотите в ВВС на Бг ги оставям на вас като самите пилоти нямат никаква вина за това положение. За всеки инцидент и катастрофа във ВВС на Бг, са за съд и затвор всички министри на отбраната и ВВС на Бг за последните 33 години.

5

Щерю

преди 7 месеца

Стабилно е състоянието на пилота на падналия самолет - разпознава картинки и знаци на посещаващи го генерали, учи се да мълчи...