Снимка: БГНЕС

Пилот е пострадал при инцидент със самолет Су-25 край авиобаза "Безмер". Той се е катапултирал и е в добро състояние, контактен е, съобщи Министерството на отбраната. Инцидентът е станал около 14 часа днес.

Пилотът се намира в района на командно-диспечерския пункт на авиобазата, оказана му е първа медицинска помощ. Предприети са незабавни действия за транспортирането му до лечебно заведение.

Министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов пътуват към авиобаза "Безмер", се посочва в съобщението на Министерството на отбраната.

Това не е първият инцидент със самолет на българските Военно-въздушни сили през последните години. През юни 2021 г. изтребител МиГ-29 падна в Черно море, пилотът загина. Преди повече от година 8 самолета Су-25 преминаха капитален ремонт в Беларус.

Коментари Напиши коментар

43

Таня

преди 2 месеца

Да купим още руски самолети! Никои други самолети не правят такава красива заря.

42

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 37 От къде е взе тази цена? За цената има значение дали е първа поръчка или поредна. Та и Радев, и Нинова да бе, със сигурност цената нямаше да е по-ниска. По-висока може. Гласувайте отново за Пропаднали Политици и Бесни Стари Параантии. Не, че "Буда" е цвете за мирисане. Ама на фона на тези е Колос!

41

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен 38Знаеш ли от кога е този модел? И от кога е на въоражение у нас? Най-мощната ракета на САЩ 3 пъти не може да излети. Един най-новите модели на Бойнг се забиваше като пирон в земята както си лети. Инциденти с натовски самолети не стават? Ама никога! Гледай "Маверик" и получавай оргазъм. Само, че в реалността над Корея и Виетнам резултата е бил друг.