Снимка: БГНЕС

Тази зима най-изгодно ще бъде отоплението на електричество. Това не е добра новина, защото това натоварва електропреносната система. Това заяви пред bTV Боян Рашев, експерт по управлението на околната среда.

Той обясни, че програмата на Столичната община за осигуряването на климатици срещу печките с твърдо гориво е разпространена и в други градове, но има риск.

Още по темата
"Идеята хората да се отопляват с по-чиста енергия, за да няма замърсяване на въздуха, отдавна я има. Ако твърде много хора решат да се топлят с ток, електроенергийната система на София няма да издържи", предупреди той.

Хората, които са на газ или на парно, трябва да бъдат субсидирани, добави Рашев.

 

Коментари Напиши коментар

28

Гост

преди 6 месеца

Започна се агитацията да останем крепостни благотворителни спонсори на топлоизолация и разбира се на Банкя и компания. Идват избори и компенсиране на загубите последните месеци. Миличките

27

Анонимен

преди 6 месеца

Абе не е ли време топлофикация София да отиде в небитието?Дружество със задължения около един милиард лева докога ще съществува?Докога цяла България ще субсидира софиянци с отоплението?

26

Albi

преди 6 месеца

Пак ще подпомагате най-богатите. За бедните на дърва - нищо. Дайте тогава субсидирайте и собствениците на джипове, и кифлите с джуки. За бизнеса вече се погрижихте.