Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал, адресиран към БАБХ с молба за проверка, по повод посещението на нашия потребител и семейството му в ресторант в град Тутракан. Ето какво пише в сигнала:

"Ресторантът представлява лятна градина с пейки и маси за посрещане на клиенти, разположени около външна кухня. Аз, съпругата ми и наши семейни приятели посетихме това заведение с добри намерения и да похапнем вкусна храна на 09.09.2022 в 18:10 часа. Бяхме първите клиенти и други маси освен нас нямаше. Поръчахме доста неща, както се вижда и на касовата бележка. Сервираха ни две порции „ПИЛЕ СЪС СМЕТАНА“, които предполагаме са сготвени в един тиган, понеже и двете порции бяха сурови (месото беше твърдо, не се отделяше и като се изреже, се виждаше че е червено). Искам да вмъкна, че съпруга ми е бременна и приемането на подобна храна би довело до сериозни последици, а те очевидно това го сервираха на бременна жена.

Казахме си, че просто не са забелязали и не са го пробвали преди да сервират и най-учтиво помолихме сервитьора да ги доизпекат (сервитьора също потвърди, че са сурови като му ги подавахме) и каза, че ще помоли в кухнята да ги доизпекат. Кухнята е външна и се намира на не повече от десет метра от нашата маса. Чуваха се всякакви обиди и псувни, насочени към нас, изречени от „готвачката“, а ние по никакъв начин не сме създали проблем, а просто помолихме да се доизпекат. Въпросната готвачка се появи пред кухнята и извика управителката, която си играеше на телефона до бара с израз: "Росе, ела да ти покажа нещо и да прецениш кой прав, кой крив". А ние в случая дори не търсехме кой е прав и кой не, а просто искахме да се доизпекат, за да може да се консумира. Очевидно готвачката не беше в добро настроение и си вършеше работата по задължение и по никакъв начин не си направи труда да ни влезе в положение. Крясъците и обидите бяха сценирани и пред управителката, като в същото време ние чувахме всичко и категорично ни отказаха да ги доизпекат, защото месото според управителката е било просто жилаво, а не сурово.

Всички от персонала ни гледаха лошо, все едно бяхме убили някой. Ние дори не сме се заяждали, а и не сме такива капризни хора, които се оплакват за най-малкото. Молбата ни за доизпичане беше поднесена с добри чувства, с усмивка и наистина с очакване, че те просто ще ги доизпекат и ще ни ги сервират, не предполагахме че ще ни псуват и обиждат. Когато сервитьорът излезе от кухнята и се насочи към нас, за да ни съобщи, че няма да доизпекат храната ни, му казах, че чухме всичко и разбрахме, че няма да се уважи молбата ни. Помолих да не ни ги сервират обратно, защото нямаше как да бъдат консумирани. Поръчахме салата „Цезар“ за жена ми, защото наистина беше гладна и искаше да похапне нещо. При сервирането на салатата още преди да е била сложена на масата в ръцете на сервитьора се виждаше косъма върху нея и имахме чувството, че е направено нарочно и се съмнявах, че може да са сложили и други „добавки“ в салатата, понеже готвачката знаеше, че е за нас.

Отказах салатата, не можех да позволя на жена ми да консумира нещо подобно. Бяхме потресени от отношението, което получихме абсолютно безпричинно, а по никакъв начин не сме предизвикали никого и не сме провокирали тяхното поведение с наше държание. Поискахме сметката, където сервитьорът каза, че управителката е настоявала да платим двете ястия „ПИЛЕ СЪС СМЕТАНА“ с обща стойност 16.00 лв и салатата „Цезар“, на стойност 8.50 лв. Всички тези неща бяха върнати и не сме ги консумирали.

Смятам, че 24.50 лв трябваше да бъдат приспаднати от сметката. Като попитах сервитьора дали наистина управителката е казала това, въпросната управителка директно се обърна към нас и започна да ни крещи дали ние сме знаели какво е сурово месо, какво представлявало суровото месо и тн. Дори на сервитьора му стана неудобно от обръщението на управителката и се обърна към нея с фразата „Спокойно, хората не се оплакват, а просто питат“. Платихме си абсолютно всичко и станахме.

Моля, да се извърши проверка в това заведение, където очевадно храната се поднася негодна за консумация, сготвена в нехигиенични условия. Готвачката в кухнята работи без шапка и ръкавици. Помещението е с отворена врата, където влизат и външни лица. Ние не сме посетили това заведение с цел да им търсим кусурите, а с най-добри намерения. В замяна получихме некачествена храна, мизерия и обиди. Моля за отношение по ситуацията и жалбата ми да бъде удовлетворена", се настоява в сигнала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase