Снимка: Facebook

Полицайката Симона Радева, помагала на причинителя на тежката автомобилна катастрофа на бул. "Черни връх" Георги Семерджиев, ще бъде уволнена от служба, съобщи служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Още по темата
"В петък получих изключително подробен доклад на инспектората, който показа стряскащи данни, че приблизително 40 полицейски служители по един или по друг начин са нарушили задълженията си или не са ги изпълнили достатъчно съвестно. Трима ръководни служители са позволили лицето Семерджиев да бъде наказано само административно, при положение, че има достатъчно данни за извършено престъпление", посочи министърът на вътрешните работи по отношение на случая с Георги Семерджиев, който при катастрофа уби две млади момичета на бул. "Черни връх" в столицата.

Демерджиев припомни, че има образувани две наказателни производства и съобщи, че това, което касае полицайката Симона Радева, има достатъчно данни, и тя подлежи на дисциплинарно наказание и уволнение.

"Несъвместимо с пагона на служител на МВР е такова поведение, констатирано в хода на проверката", каза той. По думите му тя е съдействала на лице, извършило криминална проява по всякакъв начин, включително да избегне наказателна отговорност.

"Подпомогнала го е по няколко начина, те ще станат обществено достояние. Не мисля, че конкретните проявени форми са важни в момента", обясни Демерджиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase