Снимка: БГНЕС

НСО въвежда мерки за гарантиране на сигурността на жителите и гостите в Пловдив в Деня на Съединението на България, 6 септември.

Кулминацията на честванията по повод 137 години от Съединението на България и Празника на град Пловдив е тържествената проверка-заря с начало 20.30 часа на пл. „Съединение“ в града.

На гражданите, които желаят да присъстват на събитието, ще бъде осигурен достъп до зоната на мероприятието след 18.30 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на бул. „6-ти септември“ и ул. „Димитър Цончев“ (при сградата на Прокуратурата); втори КПП при бул. „6-ти септември“ и ул. „Св. Климент“ (при подлеза) и трети КПП – при бул. „6-ти септември“ и ул. „Петко Каравелов“ (до ДЗИ-Пловдив).

Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана. Гражданите ще бъдат проверявани с металдетектори за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във видимо неадекватно състояние също ще бъде ограничаван.

Националната служба за охрана напомня, че съгласно чл. 6., ал. 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите в същите не могат да участват граждани, които носят оръжие или други специално предназначени или приспособени предмети, които може да се използват против живота и здравето на хората или за причиняване на материални щети.

За времето от 16.00 ч. до 22.30 ч. компетентните органи ще въведат забрана за използването на безпилотни летателни средства (дронове) в зоната на събитието, за да бъдат ограничени рисковете от нежелани инциденти за присъстващите граждани и официални лица.

Коментари Напиши коментар

6

Асан

преди 2 месеца

Майната му на НСО :)))

5

Яките батки

преди 2 месеца

да се хванат да помагат на бедстващите българи в наводнените села! Даже Маямата се върти като кокошка пред камерата да си прави ПР - а! Къде са Буци, Кирчо и Мравояда?!? ЕвроатланДиците да запретват ръкави и да свършат нещо полезно за тая държава, вместо да я продават на господарите си! Айде предизборно спасяване на хората от наводнението! Да дарят и по една дупедатска заплата или поне да ги подслонят в пет звездни хотели на слънчака...

4

Анонимен

преди 2 месеца

Ей тоя Рундьо много важна клечка стотици хиляди лева за охрана.