Кадър: bTV

Медицинската сестра Христина Атанасова е била дежурна и се е озовала първа на мястото на катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи.

Още по темата
“Бях дежурна в нощта на инцидента. Получихме сигнал рано сутринта и отидохме на местопроизшествието”, каза тя.  

Беше изключително тежко, това бяха хора, които ние познаваме и заедно сме се отзовавали на произшествия, добави Атанасова.

Тя обясни, че за Бургас и населените места около града има два реанимационни екипа на Спешна помощ.

“След като отидохме, видяхме, че има двама души в колата и поискахме и още една линейка, защото не знаехме дали няма да имаме нужда от още помощ. Дойде и вторият екип, а впоследствие мина и линейката на Созопол, които малко по-рано са се разминали на косъм от инцидент със същия автобус”, разказа Атанасова.

В емоционален пост реанимационната сестра Христина Атанасова написа, че в такива ситуации думите не стигат, а да гледате как като на филмова лента се вадят тела на хора, с които сте се смели и шегували.

"Видяхме момента и кадрите, в които автобусът още не беше изтеглен от врязаната полицейска кола. Не съм виждала подобна гледка във всичките 30 години в системата. Беше изключително тежко. Това бяха хора, които ние познавахме, с които сме се явявали на произшествия, които са ни защитавали, когато е имало нужда от нас", разказа пред Bulgaria ON AIR медицинската сестра в ЦСМП Бургас Христина Атанасова.

Христина разказва, че друга спешна линийка от Созопол се засича на пътя с автобуса, пълен с 47 мигранти, а техният екип се разминава на косъм от катастрофа с друг автомобил. Подозира, че той ескортирал автобуса е убиец.

"Автомобилът беше тъмен, с тъмни стъкла, караше срещу нас, не беше с българска регистрация. Предполагам, че има камери, ако някой тръгне да го проверява, ще разбере дали има нещо общо", каза Атанасова.

“Колегите от Созопол са пътували към Бургас със спешен пациент и казаха, че е имало момент, в който автобусът се е движил много близо до тях и те са се почувствали застрашени. След това някак си са успели да се измъкнат”, каза тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase