Снимка: БГНЕС

С наближаването на месец септември все повече хора започват да се подготвят за зимния сезон и приготвят зимнина. Множество хора бяха днес на Женския пазар в София и пазаруваха различни плодове и зеленчуци, като по-сериозен интерес имаше към прасковите и кайсиите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Края на месец август - началото на месец септември е най-подходящото време за производство на домашно сладко и компоти от праскови и кайсии. Тази година хората купуват повече, защото не знаят каква ще бъде зимата, а според други продавачи цената на продуктите е по-висока и това повлиява на количеството, което хората купуват.

И Здравко, който има собствена сергия с плодове, също посочва, че хората вземат най-много от прасковата, гроздето и кайсията.

Още по темата
Според него тази година цените са нормални, не са много високи.

"От зеленчуците най-често хората купуват патладжани и червени чушки", добави той.

На противоположно мнение обаче е Филип, който също е продавач на пазара. Той смята, че хората избягват да купуват праскови и кайсии, защото продукцията в момента е сравнително скъпа спрямо миналата година.

"Цените са се повишили поне със 70-80%. Хората основно купуват малини, защото са на добри цени, и смокини", допълва продавачът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase