Снимка: БГНЕС

С наближаването на месец септември все повече хора започват да се подготвят за зимния сезон и приготвят зимнина. Множество хора бяха днес на Женския пазар в София и пазаруваха различни плодове и зеленчуци, като по-сериозен интерес имаше към прасковите и кайсиите, съобщи Bulgaria ON AIR.

Края на месец август - началото на месец септември е най-подходящото време за производство на домашно сладко и компоти от праскови и кайсии. Тази година хората купуват повече, защото не знаят каква ще бъде зимата, а според други продавачи цената на продуктите е по-висока и това повлиява на количеството, което хората купуват.

И Здравко, който има собствена сергия с плодове, също посочва, че хората вземат най-много от прасковата, гроздето и кайсията.

Още по темата
Според него тази година цените са нормални, не са много високи.

"От зеленчуците най-често хората купуват патладжани и червени чушки", добави той.

На противоположно мнение обаче е Филип, който също е продавач на пазара. Той смята, че хората избягват да купуват праскови и кайсии, защото продукцията в момента е сравнително скъпа спрямо миналата година.

"Цените са се повишили поне със 70-80%. Хората основно купуват малини, защото са на добри цени, и смокини", допълва продавачът.

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 5 месеца

Купувам най-най-необходимото, ще се разделим с разточителството и изхвърлянето на храна. Пазаруване ден за ден за да не остава нищо. Вярвайте, много се намалиха разходите. Преди я това е на промоция, я онова е на добра цена и тъпчеш неща които не изяждаш и ги изхвърляш. Българина знае как се живее пестеливо, да му мислят лигльовците в Европа.

86

Анонимен

преди 5 месеца

не са готови за цените които им сервираха кирчо и кокорчо и да затворят 20 буркана нищо не се решава с това

85

По колко е зелето?

преди 5 месеца

Дали да не го наложим сега, докато е евтино. И като втаса, да го затворим в буркани?