Снимка: БГНЕС

Няма опасност за живота на децата, около 12, 30 часа ще бъдат в Белград, Сърбия. Това каза служебният здравен министър Асен Меджидиев малко след излитането на хеликоптерите, които транспортират ранените деца до Сърбия. Не мога да кажа, че децата са напълно оздравели, но са по-добре. Всичко е наред при настаняването в хеликоптерите, каза още министърът.

Екипите перфектно са си свършили работата, надявам се скръбските колеги да го оценят също, добави още Меджидиев.

Докато бяха в "Пирогов" едното дете е оперирано три пъти, а състоянието на другото се подобрява с всеки ден. Възстановява кръвните показатели, контактно е, обясни още министърът.

Останалите ранени също са в добро състояние, човекът с ампутирания крак ще бъде задържан малко по-дълго, обясни Меджидиев.

Хеликоптерите, които кацнаха на летище "София" преди малко, в момента прибират в Сърбия две от децата, пострадали на магистрала „Тракия".

Коментари Напиши коментар

7

Тошо

преди 5 месеца

Министърът ни дооооста прилича на .............бюста зад него, на Пирогов!Да не са нещо рода или пък е ........чиста случайност!

6

mery

преди 5 месеца

България има милиарди левове събрани от данъците на българите за безкрайни избори на некадърни политици, но няма пари за медицински хеликоптери с които да спасява живота на същите тези българи.

5

Анонимен

преди 5 месеца

Ами питайте Бойко, Киро, Пеевски и другите крадци, къде са българските хеликоптери. Пак гласувате за всичката тази па.См.ина.!