Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Чуваме всякакви коментари и всякакви доказани вече лъжи за интерконектора с Гърция. Доказана беше лъжата, че нямало документ, решение и протокол за спиране на документалното завършване на процедурата на интерконектора. Този документ вече е публичен и тази лъжа беше разобличена.

Това заяви Георги Георгиев, шеф на Сдружение БОЕЦ пред медиите преди да започне протестът на Сдружението, последван от опит за насилствено нахлуване в Министерство на енергетиката, предаде БГНЕС.

Георгиев заяви, че министъра го нямало, нямало и кой заместник- министър да го приеме, дори и секретарката отсъствала, след като именно с нея са се разбрали да проведат среща днес.

Първата тема, която трябваше да бъде обсъдена, е била свързана с информация за резултатите от проверка на министерството по сигнал на "БОЕЦ", свързана с Турски поток. Втората тема е касаела разглеждането на декларация, връчена от симпатизанти на сдружението. В нея е записано, че държавата не трябва да подписва договори с "Газпром" и други руски компании за доставка на газ.

След неуспешният опит да се влезе в Министерство на енергетиката събралите се протестиращи скандираха “Радев вън, Тук не Москва, Радев вън, Христов е позор".

Георгиев се закани, че ако няма разбиране, ще сменят тактиката си. “Ще се наложи да сменим тактиката, ще се наложи ние да влизаме вътре. Съжалявам за момчетата, с които ще се сблъскваме, но ние сме граждани, които ще отстояват целите си безкомпромисно”, закани се председателят на "БОЕЦ".

Протестиращите залепиха черно и червено тиксо със знак Z на прозорец на министерството.

Коментари Напиши коментар

119

Анонимен

преди 1 месец

До До 121 Да, это я - Митрофанова. Сижу тут на форуме, оставила все свои дела, чтобы с тобой пообщаться.

118

Антонии

преди 1 месец

Чебурашките би трябвало да знаят, че се намират в европейска и натовска България. Родината ни трябва да бъде освободена от руските зависимости. България трябва да спре да плаща данък Русия и да спре източването на големи финансови средства от България към Русия. Промосковското правителство на другаря президент Радев трябва да бъде подведено под наказателна отговорност ако предаде националните интереси и сигурност на България.

117

До 121

преди 1 месец

Мутрофанова...пак ли ти б.еееееее. Не разбра ли, че без а.к.ъ.л не можеш да даваш съвети!!!!! Пфууу