Снимка: БГНЕС

Пореден протест пред Президентството. Той преминава под  наслов #ГАZwithme. Събитието се разпространи чрез социалните мрежи.

Организаторите посочиха като повод за протеста намеренията на новоназначения служебен кабинет на Румен Радев да блокира новата газова връзка с Гърция и да възобнови отношенията с "Газпром". 

По-рано от ДБ също призоваха за протести срещу енергийната политика на служебното правителство.

Протестът на сините е под надслов „България - независима от “Газпром”!. Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от “Газпром”, съобщиха от пресцентъра на ДБ.

“Демократична България” с тревога и възмущение следи действията на служебното правителство, насочени срещу газовата диверсификация на страната. Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на “Газпром”, посочват от политическата формация.

“Демократична България” няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес. “Демократична България” ще следи изкъсо действията на служебния кабинет и при всеки опит за посегателство над суверенитета и интересите на България ще призове гражданите да излязат в тяхна защита по улиците и площадите на страната, съобщиха от ДБ.

Коментари Напиши коментар

604

бг смешки 2

преди 1 седмица

Иван Костов спрял престъността така ли ?!!??защо по негоо време тогава контрабандата беше рекордна ??? абе щяхме д апитаме Косио и Жоро за Костов и Гнома ама бок да ги прости ...

603

До 611

преди 1 седмица

Да не говорим, че единствената причина да са били 9млн българи е защото никой не можеше да напуска страната. Защо напускането на страната беше забранено умнико, мислех че при прекрасния комунизъм никой не би искал да напуска, нали? Хахахаба

602

До 611

преди 1 седмица

Ето това чаках, останалите поне бяха достатъчно умни да си мълчат, за да не докажат колко са прости, но ти нямаш такъв проблем. 3 фалита за по-малко От 50 години за България по времето на комунизма! Дай да говорим за икономиката умнико, България днес има 3 пъти реален БВП на глава от населението, отколкото по времето на комунизма, което значи, че днес средния българин може да консумира поне 3 пъти повече продукти и услуги, отколкото по времето на комунизма. Това ти е жалкия комунизъм, умнико!