Измама или поредния случай на нищета? В сигнал до телевизия Bulgaria ON AIR се твърди, че просещ човек в столичния квартал "Младост" дава събраните си пари на други хора.

Екип на телевизията отиде на място да провери случая.

Човекът държи табела, на която пише, че страда от силикоза. Заболяването се причинява от вдишване на прах от кварц, има и заболяване на костите. Хората в района казват, че го виждат често напоследък.

"Естествено, че ги дава, какво е това омекване на кости. Не знам дали може да ходи без количка, но не съм убеден, че е толкова зле", сподели жител на квартала.

Възрастният човек не пожела да се представи пред нашата камера, но отрече да дава парите на друг човек. Казва, че всеки ден пътува с автобус, за да стигне до "Младост" 3.

Попитан дали парите, които събира са лично за него, той отговори: "За мен са си, за да може да се издържам, за медикаменти. Хората си измислят, не съм давал на никой", категоричен е просякът.

Коментари Напиши коментар

15

Ъ

преди 1 месец

Пари не давам, ако са пред магазин, предлагам нещо от купеното за себе си. И се мръщят. Ай сиктир! Но има и в нужда, различават се по очите, погледа

14

Анонимен

преди 1 месец

Не мога да разбера с какво се занимава професионалната армия и половината полиция, че може ромите да пренасят бежанци из България, да крадат и убиват, да изнасилват поносимостта на българите да го траят и да им плащат сметките.... Ако съм на власт точно за една седмица ще затворя всички роми на границата с Турция и ще им дам да копаят тунел под Черно море .

13

Анонимен

преди 1 месец

Хаха а вие отидохте и го попитахте в прав текст, а той отрече ... Кейс клоусд...Жестоко журналистическо разследване