Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов отправи днес пред журналисти във Варна призив към българите да не спазват налаганите противоепидемични изисквания и да не слагат маски.

Още по темата
Обръщението му бе в частност към жителите на крайморския град, където от утре носенето на маски в закрити помещения и градския транспорт отново става задължително.

Този тип мерки са противоконституционни, посочи Костадинов. Той допълни, че партията ще разпространи инструкция как да действат хората, на които може да бъдат съставени актове за неспазване на мерките, и да обжалват в административните съдилища. „Три пъти съм глобяван и всеки път санкциите падаха в съда, защото за незаконни“, обясни Костадинов.

Той каза още, че партията може да излезе и на протести, ако кампаниите срещу психическото здраве на българите продължат.

За предстоящите предсрочни парламентарни избори Костадинов посочи, че вотът за „Възраждане“ всъщност ще бъде вот за здравия разум. По думите му партията ще бъде първа политическа сила. Според Костадинов правителството на Кирил Петков е нанесло тотална щета на държавата и почти я е докарало до нова национална катастрофа.

Прогнозата на лидера на „Възраждане“ беше, че избирателната активност едва ли ще надхвърли 40 процента. Той уточни, че не очаква силно фрагментиран парламент и отхвърли идеята, че в него отново ще влязат много формации. Костадинов допълни, че целта на партията ще бъде да не се допускат манипулации на вота и затова тя ще има свои представители във всички 12 500 секционни комисии в страната.
/БТА/
 

Коментари Напиши коментар

453

до ельдми ....

преди 5 месеца

чувал ли си за присъда за произвеждане на фалшива новина .

452

Анонимен

преди 6 месеца

Когато един бисексуал призовава към бойкот, не го разбирам. Не искам да ми се отърка в бойкотиращата тълпа (руските *** ходят с тази цел). Сега си обясних честите им протести. Ходят да си ги лъскат в калабалъка.

451

Анонимен

преди 6 месеца

Скоро повечето меки китки от Възраждане ще бъдат арестувани за неспазване на законите. Това са страхливи ко-***-лдаци, които бягат и си крият лицата, щом започнеш да ги снимаш. Смели са само по форумите или ако са в тълпа. Инак - обикновени плужеци, а юнаци - след петата ракия. Ще ги видим в затвора, където - бой, лобут , кютек и - в правата вяра.