Снимка: БГНЕС

Надзиратели и съдебни охранители започват от днес регионални протести, а за събота планират и голям протест в София. Те обвиняват Министерството на правосъдието, че не е изпълнило ангажимента за увеличение на заплатите в сектора с по 300 лева от 1 юли, а само със 125.

В отговор, от министерството публикуваха разбивка, която показва, че основните заплати се повишават със 125 лева и с увеличенията на допълнителните възнаграждения и  внасяните от работодателя осигуровки, сумата достига 300, предаде БНР.

Междувременно от Браншовата камара "Пътища" обвяха, че от сряда пътните строители ще започнат безсрочна стачка в цялата страна. Как ще протичат протестите ще стане ясно на пресконференция днес на браншовата камара "Пътища".

Коментари Напиши коментар

6

Асан

преди 6 месеца

Увеличение 300 лв. ? - Че на село туй е цялата заплата :)))

5

Евроатлантик

преди 6 месеца

Отде пари?Избори идват,купуване на гласове,фолкдиви трябва да свирят и те пари искат.По добре идете се надупчите за Ковид,че да не мислите за глупости.

4

Анонимен

преди 6 месеца

Винаги е било така,този който нищо не прави, освен да се занимава със схеми , далавери и какви ли не врътки, постоянно скимучи за пари. Да сте чували за стачкуваща хигиенистка на затвор? Макар че гонят бандити с метлите, докато ушев драпа макари и чака пенсията на младини.