Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал със снимки, на които се вижда недопустимо отношение към домашен любимец. Ето какво пише нашият потребител:

"От няколко дни малко кученце бива заключено на ужасно малък балкон. Кучето не спира да лае и скимти по цяла вечер. Ненужно е да казвам, че абсолютно не може да се спи. Още е там и в този момент - 13:30 на обяд. Навън е ~33 градуса. Абсурдно и жестоко държание от страна на собствениците, както и несъобразително към всички живущи в района."

От Варна ни сигнализираха за счупени и липсващи канализационни шахти по улица в града. "Вследствие строеж на нова сграда и използване на тежка техника, канализационните шахти на улицата в близост до номер 1 на улицата са разрушени. Създава се опасност от инциденти с увреждане на хора или коли, а също и от задръстване на канализационната система. Моля за своевременна намеса, издаване на акт на строителя и възстановяване на инфраструктурата. Беше подаден сигнал към районното кметство, който не получи отговор. В момента заедно с този сигнал подаваm такъв и към ДНСК, две местни и една национална медия. Дано това доведе до действие от страна на компетентните служби."

Отново наш редовен потребител се обръща чрез нас към отговорните органи в район "Красна поляна“, като моли най-накрая следният проблем да бъде решен: "Пиша ви отново във връзка с изоставена площ. Лято е, мястото е обрасло, превърнато в тоалетна и място за спане на бездомни..Има какво ли не - малко сметище...в близост до 2 училища..С няколко неща може да направите квартала по-безопасен и приятен за живеене, вярваме всички. Има стара ограда, опасна, защото играят и деца, изчистват се храстите и се прави по ваше усмотрение на НЕЩО. Както по подобен начин в другия край на улицата стана пригледен паркинг от подобна площ... Моля за действия, защото е наистина една от най-грозните гледки в иначе хубавия квартал"

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase