Тол системата у нас не обслужва всички, които използват републиканската пътна мрежа. Тази система не обслужва дори измиването на знаците, посочи експертът от Института за пътна безопасност Георги Гълъбов в студиото на "Денят ON AIR".

Под думите му през годините Сметната палата е установила, че отделни държавни органи по неясни причини успяват да заобикалят закона.

"Правят се без санкция поради липса на политическа воля. Всеки, който има елементарни познания по право, може да прочете какво е записано в Закона за обществените поръчки. Изводите на доклада са липса на прозрачност и тотално нежелание за подобрение на пътната среда. България е една от уникалните държави, която разполага с изключително голям брой на транспортните коридори", изтъкна експертът.

Той заяви, че са алармирали, че ТОЛ системата не се управлява от никаква форма на съвременни стандарти.

"Контрол няма. Броят на загиналите по време на обявената война с дрогираните и пияни шофьори, не е намалял. Лицето Георги Семерджиев е олицетворение на тотална липса на контрол. Тази система не работи и можем да я заобиколим. Тази черна статистика показва как работи МВР. Служителите на МВР трябва да бъдат контролирани. Рушветите минават", коментира Георги Гълъбов.

Гледайте целия разговор във видеото. на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase