Снимка: Bulgaria ON AIR

Трудно и с минимален шанс е съставянето на правителство с последния трети мандат. Очакват ни предсрочни избори, смятат анализаторите. Предстоят сериозни разговори в търсенето на консенсус и идеологически компромиси.

"Генералната посока е избори. Има, разбира се, някаква възможност, това е логиката да има опит в третия мандат. Всички са в дилема. Слави не иска пак с "Продължаваме промяната". На БСП и на "сините" не им е приятно да са заедно", заяви политологът Първан Симеонов.

Още по темата


"Ще бъде изключително трудно. Дали цената и усилия ще се положат, най-вероятно, най-малко от уважение към институционалната възможност, която законодателя е предвидил, за да стабилизира властта в държавата. но ключовите думи са идеологически различия", коментира политологът Цветанка Андреева.

Ключов е въпросът каква фигура ще бъде предложена за премиер от БСП.

"За да се реализира този мандат, БСП трябва да се откаже да бъде себе си", категоричен е Симеонов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов по Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 6 месеца

Както подозирахме, всички Радеви игрички били в името на едновремешния лозунг "съветска власт+електрификация", модернизиран в "съветска власт+газификация да осмъртяване". Ясно като бял ден и далеч от Видовден.

71

Анонимен

преди 6 месеца

Искаме избори. На предишните активността бе 10 процента. ПП спечели след като се забави преброяването от чужбина, въпреки, че гласуването бе машинно. Флашките с данните нещо се забавили по жицата. Сега активността ще е много над 10 процента и избора ще е по- легитимен.На Кой не му се иска

70

П.К.

преди 6 месеца

Един файтон чер-вени дупетати - отбор стари и прастари крим-ки ще правят "правителство"? Както всички са на едно и също мнение: НЕ Е ТРУДНО. ПРОСТО Е НЕВЪЗМОЖНО. Или, както се изразяват по-точно други, мандата е даден на дребната вър-хушка, тъй като предварително се знае резултата. За да се отиде по-бързо на варианта за избори. Освен всичко останало, българите имат добра памет за чер-вените ба-цили, които колкото и пъти да са се допирали до властта, все е било капитулация за БЪЛГАРИЯ. Толкоз.