Снимка: БГНЕС

В рамките на 10-ия ден от мащабната акция на МВР по пътищатаса установени общо 34-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 17 - с над 1,2 на 1000, а шестима са отказали тест, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 23-ма водачи, други шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

6137 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 8260 водачи и пътници. До момента са съставени 1386 фиша и 541 акта за административни нарушения.

 

Коментари Напиши коментар

20

Dadan

преди 2 месеца

До АнонименПроблема е, че понятието дрогиран го дава някаква си *** джаджа, дето има огромна грешка. Не може тая бракма да ти решава съдбата. Закона е тотално сбъркано написан и ловят някакви пичове дето са дръпнали една тревичка преди няколко дни и са абсолютно трезви и адекватни, а неадекватните дето така са си родени си трепат хора безнаказано и карат с превишена скорост нонстоп.

19

Popa ot razgrad

преди 2 месеца

Само статистика...а какви са наказанията...сложи 10 години затвор за дрогиран шофьор без право на обжалване пък да видим какво ще стане...

18

Анонимен

преди 2 месеца

А, колко ли и "наши" хора са пуснали...? С абонамент, след обаждания или на свободно закачане.