Снимка: БГНЕС

Общо 38 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, са установени в рамките на шестия ден на специализираната полицейска акция по пътищата, съобщиха от МВР.

17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 21 – с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тест.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 21 водачи, други 27, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

Данните до момента показват, че на територията на цялата страна, са проверени над 10 000 МПС

10 143 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 13 005 водачи и пътници.

До момента са съставени 2853 фиша и 891 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 2 месеца

До Гиб Мелсън Акция всъщност се превежда действие. Това значи че когато няма действие тоест акция, полицията бездейства.

11

ХАХАХАХАХА

преди 2 месеца

отказалите тест за дрога са повече от тестваните. Правете си сметката колко друсалки се движат по пътищата.

10

Анонимен

преди 2 месеца

До шестия ден разбираме как КАТ си оправят бюджета, а нещо за престъплението ще научим ли? Осъдени вече?