Снимка: архив, БГНЕС

28-годишна жена, която помете две коли и полицейска патрулка в Плевен, до момента е осъждана за три престъпления.

Пробата с дрегер на място отчела над 3,77 промила алкохол в кръвта ѝ. Инцидентът е станал в квартал "Строгозия" и като по чудо се разминал без жертви и пострадали.

Още по темата
Жената е задържана с мярка до 72 часа. Двама от полицаите, които са били в патрулка са с леки направяния. Началникът на отдел "Охранителна полиция" към ОДМВР-Плевен комисар Валентин Георгиев разясни пред БНТ подробности за случая.

По думите му жената преминава с автомобила покрай бензиностанция два пъти на висока скорост. Колата е криволичела, след което навлиза в бензиностанцията и удря два други автомобила. Две момчета подават сигнал към 112, на място пристига полиция, но жената вече е напуснала. В момента на огледа на двата автомобила обаче тя отново минава покрай бензиностанцията и полицаите започват да я преследват.

Шофьорката не е реагирала на полицейските сигнали, опитва се да изблъска униформените от пътя, колите правят 2 обиколки на кв. "Строгозия". Накрая жената се блъска в една от патрулките, макар че е имала възможност да я заобиколи.

Пробата ѝ за алкохол показва 3.77 промила, тестът на наркотици е отрицателен. Колата обаче е крадена.

"Взета е без знанието на собственика. Двамата са били заедно в едно жилище, но жената е взела ключовете без неговото знание", уточни комисар Георгиев.

Днес предстои окръжната прокуратура в Плевен да разгледа мярка за постоянно поддържане под стража на шофьорката. За кражбата на автомобила законът предвижда от 1 до 10 години лишаване от свобода. За управление на МПС с концентрация на алкохол над 1,2 промила наказанието е от 1 до 3 години затвор и глоба.

Пред разследващите жената е изразила съжаление за стореното. Оказва се, че до момента е осъждана за три престъпления, като към датата на катастрофата е била в изпитателен срок.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase