Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители откриха недекларирана валута с левова равностойност 617 279 лева при проверка на товарен автомобил, излизащ от страната.

Вчера, на 6 юли, на МП "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке с турска регистрация, пътуващ от Нидерландия за Ирак. По метода „анализ на риска“ товарният автомобил е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентген, при която са отбелязани необичайни плътности около шофьорската кабина.

При последвалия физически контрол във въздуховода на влекача са открити 31 пакета, съдържащи еврови банкноти с различен номинал. Общото количество на откритата недекларирана валута е 315 610 евро с левова равностойност 617 279 лева.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура Хасково, териториално отделение - Свиленград.

Водачът - Ю.Я. на 45 години, турски гражданин, е привлечен като обвиняем за това, че не е изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата, която е външна граница за Европейския съюз, и стойността е в особено големи размери.

Коментари Напиши коментар

9

Така е

преди 2 месеца

Откакто държавата се върна на границата започнаха да се намират и пари.

8

Фродо на черешата

преди 2 месеца

Това са парите от турските дарове ( наркотиците които бълват орKите на алах ) .!.

7

koko

преди 2 месеца

значи са били поне 800000