Снимка: Bulgaria ON AIR

 Заради кражби в няколко бензиностанции полицията задържа 48 футболни фенове. Взели храни и напитки за около 3 хиляди лева, без да платят. Заради неприятните инциденти, консулът на Черна гора пътува до полицейските управления по спешност.

Сигнал за открадната стока в бензиностанцията в село Добри дял от черногорски граждани е получен тази нощ в полицията и прокуратурата в Горна Оряховица. Нарушителите пътували организирано с автобус за мача "Лудогорец" - "Сутиеска".

"В хода на образуваната проверка полицейските служители са установили, че група от черногорски граждани, които са футболни привърженици са взели от търговския обект на бензиностанцията различни стоки, без да ги заплатят", обясни прокурорът от Районната прокуратура - Велико Търново Йордан Ангелов.

Феновете бяха разпитвани до следобед в полицейското управление в Горна Оряховица. С агресия бе посрещнат опита на екипа ни да разговаря с тях.

Разпити са проведени с 48-те футболни фенове, без тримата шофьори, които не са участвали в кражбите.

Оказало се, че същият инцидент се случил и на бензиностанция в Търговище, където автобусът се отбил след мача. По спешност консулът на Черна гора у нас Йелена Стоянов посети и двете полицейски управления.

"Момчетата си признаха вината, върнаха щетите, които са нанесли, също така им е писана административна глоба, това също са възстановили", обясни консулът.

От собственика на бензиностанциите заявиха в писмена позиция до Bulgaria ON AIR, че са благодарни за бързата реакция на полицията, но отказваха друг коментар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase