Снимка: БГНЕС

Възрастен мъж бе пребит с дървени колове от младежи, защото им направил забележка да не берат от ореха пред къщата му.

Пострадалият е на 73 години и е със средна телесна повреда и комоцио. Случаят е от Галиче, а жестокият инцидент накара хората да излязат на протест.

Задържани за случая са 22-годишен мъж и 15-годишно момче. "Видях, че брулят орехите. Излязох и ги попитах какво правят. По-големият ме удари по главата. И после с голямата тояга по ръката. Малкият ме застигна и ми счупи пръста", разказа пострадалият Иван.

Нападателите на мъжа си тръгнали спокойно сами, когато той казал, че ще се обади на 112. "Все едно са си на разходка", уточни потърпевшият. След това с него се свързал дежурният полицай.

Окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков даде подробности за случая. "След забележка лицата отвръщат агресивно и започва скандал. При който те започват да му нанасят удари с дървени пръти. Човекът влиза в дома си, те изкъртват входната врата, влизат в дома му и продължават да го бият", уточни той пред Нова тв.

Оказва се, че това е поредно посегателство, разказват жители на Галиче. Те настояват нападателите да бъдат изселени, институциите да си свършат работата, а виновните да получат максимални присъди.

Коментари Напиши коментар

19

Абе,

преди 2 месеца

Защо не напишете, че са от онези, които си мислят, че хората копаят, торят и сеят, за да берат те?

18

Анонимен

преди 2 месеца

Знам един ММА клуб, където членовете на клуба с огромно удоволствие ще си потренират с тези младежи. Не знам дали биячите ще се поинтересуват от това мое предложение.

17

Анонимен

преди 2 месеца

няма ли правосъдие и полиция в тая държава, в това село мародерстват от години?...Рашков, кво стаа ве