Снимка: БНТ

Кандидат-премиерът Асен Василев и председателят на ПГ на ДПС Мустафа Карадайъ гостуваха тази вечер в студиото на "Панорама" по БНТ. Между двамата прехвърчаха реплики.

Според Карадаъй изходът от ситуацията е "избори веднага". По думите му политика на управляващите е била основана на омразата, разделението и самонадеяността на ценностно разнородни участници.

Бюджет не се прави с ексел, а с акъл, коментира той и добави, че предложенията на ДПС са били приети в бюджета. Видяхме един парадокс – опозицията приема бюджет, така беше сега, така беше и на предишния бюджет, обясни той.

Асен Василев направи един незаконен списък по американския закон “Магнитски” и всеки, който го оспорва в съда, печели, каза още Карадайъ.

" България има нужда от ценностно хомогенно евроатлантическо мнозинство или правителство. С омраза и противопоставяне може да се включи човек в политиката и властта, но с омраза не може да се управлява, смята председателят на ДПС.

Карадайъ коментира и темата с изгонването на руските дипломати.

"Според нас никой не може и не бива да ни поставя ултиматуми като държава. Дипломати, които застрашават националната сигурност на България, трябва да бъдат гонени, независимо от броя им.", допълни той.

Сблъсък имаше по темите за присъствието на депутат от ДПС в списъка Магнитски на САЩ. Василев припомни на Карадайъ, че техните избиратели са едни от най-бедните в страната, а за сметка на това членове на партията им са сред най-богатите у нас.

Карадаъй реплекираше и останалите гости в предаването - Христо Иванов от "Демократична България" и Георги Свиленски от БСП

 

 

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 месец

Е как сега да не започна да харесвам Василев !Ами то по себе си е ясно ! Щом Карадайь , не може да т ърпи това управление , значи те нямат нищо общо с мафията!Това окончателно ги изчиства от подобни съмнения!ДПС винаги е осигурявала , комфорт на управляващи ,стига те да не засягат техните иптереси! Ако им затворят вратата под носа , ле, ле става страшно , започват да обвиняват в дескриминация и етническа омраза! Ама стига , ако на вас ви спрат кранчетата, това няма нищо общо с тези обвинения!

44

Майкъл

преди 1 месец

Василев ти ставаш за съсел. Нищо друго.

43

Анонимен

преди 1 месец

...гледахме , няма нужда да ни преразказвате, не споменахте че кр.адедеята само повтаряше колко лош е прокопиев и колко добър е дпс олигарха пеевски