Снимка: Bulgaria ON AIR

Асен Василев е кандидатът за премиер, който "Продължаваме промяната" ще предложи да оглави евентуален нов кабинет с мандат на партията в рамките на сегашния парламент.

"Асен Василев - кандидат за премиер, с изготвена програма, която ще бъде представена на коалиционните партньори и на всички депутати. И след това ще се търси подкрепа за нея. Разговорите ще започнат от утре, имаме 6-7 ключови въпроса пред България, които ще трябва да се разрешат - реформата на КПКОНПИ, в съдебната реформа има ключови неща, 22 закона по Плана за възстановяване, където ще получим значителни средства за иновации и модернизация на икономиката", каза депутатът от "Продължаваме промяната" Виктор Насър в студиото на "Денят ON AIR".

Той сподели, че ще имат дискусия и за регулаторите.

"Трябва да се работи много дисциплинирано и в тези 6 месеца, ако се постигнат тези точки, България ще бъде в много по-добро положение. Ние търсим всички депутати, които смятат, че тези точки са ключови за страната ни. Преобладаващата част от това Народно събрание са такива хора. Има колеги, които трябва да смекчат емоциите", допълни Насър в ефира на Bulgaria ON AIR.

Попитан дали премиерът в оставка Кирил Петков е взел еднолично решение за изгонването на руските дипломати, той отговори: "Най-важното е, че става въпрос за националната ни сигурност и че по този въпрос са взети мерки. Няма как да се вземе еднолично решение по този въпрос, защото имаме механизми, които са спазени. В Съвета по сигурност в Министерския съвет има и представители на президента, там е било дискутирано."

"Не съм сигурен, че г-жа Митрофанова може самосиндикално да вземе решение за закриването на посолството. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тепърва започва да се дискутира въпросът, ще разберем в следващите дни. В мисията на Руската федерация в София остават 43-ма служители, нашата мисия в Москва е 12 човека", поясни народният представител.

Той е категоричен, че правителството е подготвено за различни ситуации, но ни очаква горещо политическо лято.

А темата за РСМ и френското предложение Насър коментираха така: "Френското предложение беше депозирано във външна комисия, не е изменяно, там също тече динамичен процес. Загърбваме политическите дрязги и партийните интереси, и взимаме правилното решение за България. То е важно за много поколения и след нас. България си запазва правото на вето или предоговаряне на някоя от главите във всеки един момент."
 

Коментари Напиши коментар

9

том

преди 1 месец

Със 121 депутата не става правителство ,те никога няма да имат кворум и не разбраха ли ,че са некадърници и да се махнат- отворили усти за власт и чистачката ще направят министър само да са там , така е ,като ги търпим!!!!!

8

ЗАДАЧА N:1...

преди 1 месец

ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА РЪКОВОДЕНИ ОТ КИРИЛ И АСЕН-МИНИСТРИТЕ НА МАФИЯТА =ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, ПРОКОПИЕВ, БАНЕВИ.....

7

Анонимен

преди 1 месец

ПП са пътници както и ИТН с чичо Фестър Кресливодиванчев. Лошото е че идат още по-овълчени други.