Жители на Враца излязоха на протест пред общината заради разкопани улици след поредния ремонт на водопреносната мрежа.

Още по темата
Проблемът е дългогодишен, но преди дни за пръв път стартират ремонти. Те негодуват, че поставената настилка не е асфалт, а бетон, съобщи Bulgaria ON AIR.

Митингът стартира непосредствено след старта на редовната сесия на местния парламент.

"Хвърляте там един цимент да ни замажете очите, не става. След втория силен дъжд какви пороища стават, това ще го отнесе там", жалват се част от протестиращите.

Протестиращите се надяваха на среща с кмета, но при тях излязоха общинските съветници.

След изграждането на канализация и подмяна на водопреносната мрежа в квартал "Бистрец" всички улици остават разкопани с години. Въпреки че и в двата проекта е било заложено възстановяване на пътната настилка, средства за асфалтиране няма, казват от общинската управа.

"В Бистрец има спешна нужда от цялостна реконструкция на пътната инфраструктура. Ще помоля колегите общински съветници от всички групи да анализираме проблема и да имаме конкретни решения на проблемите на Бистрец", заяви сред протестиращите общинският съветник Цветелина Дамяновска.

Протестиращите направиха символични дарения за асфалт в специална кутия.
До ескалация на напрежението не се стигна. Протестиращите поставиха срок от една седмица за решение за проблема, в противен случай са готови на пътни блокади.

"В този квартал живеят млади хора, има малки деца, имаме чудесна детска градина, до която зимата трудно се достига. Няма къде да играят. Искаме нормален квартал за нашите деца", категорична бе Веселина Адамова.

Коментари Напиши коментар