Снимка: Helpbook

Вашите сигнали: Клони влизат в балкони, а от тях "нахлуват" насекоми
За наша радост на болшинството сигнали, които постъпват в платформата на Helpbook.info, отговорните институции реагират на изпратените сигнали към тях и много проблеми биват решени успешно. Забелязали сме обаче, че има общини, които реагират рядко, а други никога.

Такъв е и следният случай: "Здравейте, сигналът ми е отправен към Вас, тъй като от община Тетевен не намират за нужно да отговарят по никакъв повод. Случаят този път касае липсата на улично осветление в голям период от нощта. Същото се пуска максимално до 23.30 ч., след това липсва в голям часови диапазон. Това не е от скоро!

През почти цялата нощ е пълна тъмница, а инцидентите зачестиха, особено около множеството мостове, които се намират в селото. Също така единични лампи не светят от години. Моля за спешна проверка и взимане на адекватни мерки! Все пак това е европейски курорт с много туристи, които търпят неудобства наред с местното население. Благодаря предварително за своевременната реакция и очаквам отговор."

Продължават да постъпват сигнали за избуяла растителност в различни части на страната: "В Младост 3, непосредствено до блок 383 има дървета, които са избуели и вече влизат в терасите на блока. Бихме искали да помолим община Младост да обърне внимание и да ги окастри, тъй като клоните опират блока и по терасите навлизат насекоми, мравки и други вредители, които са нападнали апартаментите на първите етажи! Прилагам снимки и се надяваме на бърза реакция!", пише нашият потребител.

От същия район са ни изпратили снимки, на които се вижда положението около сметосъбиращи съдове. Огромно количество изхвърлени едрогабаритни отпадъци - гуми, дървесина, каси на врати, стъкла от прозорци, телевизори и редица други зариват зелените площи. Очевидно някой е решил, че може да си изхвърли старите мебели до контейнерите вместо да заплати за за извозване. Молбата е към Столичен инспекторат да предприеме необходимите мерки за разчистване.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase