Жители на квартал "Надежда" в Сливен на протест срещу спирането на ромските сватби. През последните месеци полицията спирала тържествата, които много често продължават с часове по улиците.

Още по темата
Ромите настояват през летните месеци режимът да бъде облекчен, защото по това време има най-много сватбени тържества, съобщи Bulgaria ON AIR.

Преди да се отправят към ресторантите ромите се събират на улицата, канят роднини и комшии и така започва сватбеното тържество. Поводът за протеста им е, че полиция спира музиката и така скъпоструващите тържества се проваляли.

"Единствено само в квартал "Надежда" спират сватбите. Искането е да си правят хората сватбите от 2 до 4 часа от 4 часа нататък, защото хората харчат много пари", каза Божидар.

"Идва от участъка тук патрулката и вика момчета за 5 минути трябва да си събирате уредбата. Ние сме дали 5-6 хил. лв. за музиката и накрая няма нищо заради едни патрулки", посочи Ангел Атанасов.  

"В Ямбол, Нова Загора и Стара Загора го разрешават, а тук гетото ни разделят. Ние в комунистическия режим ли сме и има ли такова нещо", допълни Ангел Атанасов.  

Според общината полицията изпълнява действащата от шест години наредба.

"С оглед опазване на обществения ред е забранено по принцип на нерегламентирани места да се провеждат семейни и сватбени тържества и да се вдига шум", заяви секретарят на община Сливен Ваня Радева.

От общината в Сливен заявиха, че няма подадени жалби за спрените сватби.

 

Коментари Напиши коментар

2

Анонимен

преди 1 месец

Полицията да осъществи още една акция там, в деня на сватбите - да провери кои от децата, маскирани като булки не са навършили 16 г. и да арестува женихите-педофили. Отделно да бъдат дадени под съд родителите на тези момиченца, като към обвинението се прибави и взимането на откуп за "булката" - това е чиста проба продажба на жив човек - момиченце, за да удовлетвори мераците си някой педофил.

1

Анонимен

преди 1 месец

Колко от жителите на този квартал са платили поне 1 лев данък на Общината и на държавата, та претендират да налагат волята си относно реда там?