Снимка: архив, БГНЕС

Родители от Пловдивско обвиняват медици, че са подменили бебето им. Лекарите в родилното записват, че новороденото е момче. Два дни по-късно обаче става ясно, че бебето е момиче.

Бащата Сандо Александров разказа, че жена му родила на 18 юни вечерта. Лекарката излязла с бебето и им казала, че имат момче. След два дни извикали бащата да припознае детето, тъй като с майката нямат брак. Дори избрали име - Асен.

Майката също разказа, че лекарите ѝ казали, че има момченце. Сега обаче не са сигурни, че момиченцето е тяхно.

„Ще го вземем, ще правим ДНК тест. Ако не е наше, ще го върнем“, каза майката.

От болницата обясни как се е стигнало до неприятния случай.

„Понякога може да се случи от преумора, както е станало в този случай. Когато пъпната връв е на масури и застане между крачетата на бебето, може да имитира тестиси. В бързината, ако се сгреши, тази грешка започва да се предава по веригата нагоре, тъй като бебето се повива и му се слагат гривните“, обясни д-р Христо Кунчев, началник на родилното отделение.

Той допълни, че от болницата са предложили на семейството да се направи кръвен генетичен тест за доказване на бащинство. Бащата обаче е отказал. Той е подал жалба в прокуратурата.

„Имаме съмнения, че дори да не сме родителите, те могат да направят така, че ние да сме“, смята бащата.

Акушерката, която е изродила бебето, е с над 40 години стаж. Тя обясни, че просто е станала „техническа грешка“.

„Пъпната връв, когато е между краката, като го взема, мога да се объркам. За първи път ми се случва да направя такава грешка, обясни тя.

 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 1 месец

До Аноним 16 И ти сиправ, и родителите са прави. Тестът задължително трябва да се извърши другаде, но да е за сметка на здравното заведение, където детето е родено. А пък в това здравно заведение вътрешно да се разберат акушерката ли ще плаща или ще е от касата на здравното заведение. Те са допуснали такъв кадър да работи там. Тя твърди, че и се случва за първи път, но дали е така?

17

Анонимен

преди 1 месец

Ще им се не знае и медицинските кадри! Да не могат да различат единия вид полов орган от другия! Това го могат и неграмотните хора, а тези са с образование и ценз!

16

Аноним

преди 1 месец

ДНК теста трябва да е за сметка на акушерката. Докъде са стигнали... И смех, и грех... с 40 годишна практика )))