Снимка: БГНЕС

Протестиращи граждани пред сградата на парламента замериха с предмети и бутилки с вода председателя на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Докато законодателният орган обсъждаше актуализацията на бюджета, Йорданов се опита да говори с демонстрантите в подкрепа на отстранения днес председател на парламента Никола Минчев, но бе изведен от полицаите, охраняващи протеста и съпроводен обратно до сградата на Народното събрание.

Още по темата

Булевард „Цар Освободител“ в центъра на столицата продължава да бъде затворен за движение.

След дълги дебати днес Никола Минчев бе отстранен от поста на председател със 125 гласа „за“ от ГЕРБ-СДС, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“. От „Продължаваме Промяната“, „Демократична България“, „БСП за България“ и нечленуващите в парламентарни групи депутати 113 гласуваха „против“, а самият Никола Минчев се въздържа при процедурата.

След гласуването на отстраняването му в пленарната зала граждани се събраха пред Народното събрание на протест в негова подкрепа.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и група депутати от неговата партия са блокирани пред служебния вход на Народното събрание от протестиращи.

Достъпът до тях е ограничен от плътен полицейски кордон.

Стотици протестиращи освиркват Костадинов и депутатите от неговата група.

Депутатите от парламентарните групи на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и БСП преминават през протестиращите под бурни овации и без да бъдат възпирани, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase