Снимка: Facebook

"Защо грабите българите?”, попита експремиерът Бойко Борисов новите управляващи, визирайки високите цени на горивата у нас. Той отново припомни, че при "лошия Бойко" цените са били други и попита къде отива разликата от 1 лева на литър в момента

Лидерът на ГЕРБ е на посещение във Велико Търново. Там той посети музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”, откъдето направи и изявление пред симпатизанти на партията му. 

Той отново припомни, че в деня, когато ИТН излезе от коалицията, в Банкя му спрели тока. "Газ няма, ток няма, вода няма", изброи той.

По думите му с такова правителство никога нито една магистрала не би могла да бъде построена. Според него няма пари за тези инфраструктурни поректи.

"Магистрала „Хемус” до Търново, ако не се беше случила промяната в кавички, днес щеше да е на чакъл”, заяви бившият министър-председател.

„Актуализацията на бюджета гарантира едно – липса на каквото и да е друго в държавата – саниране, за докторите, за учителите, за МВР. Те искат да си купят една голяма група от хора и да отидат на избори, каза още Борисов. Според когото умишлено се твърди, че ГЕРБ са против пенсионерите и младите семейства.Според него най-добрата актуализация на бюджета е оставката на правителството. "Ако приемете този бюджет, ви гарантирам, че няма да има следваща година. 2024 година ще е крах. Тези искат да остават по 40 хиляди на дете дълг", заяви Борисов.

Въобще нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление вече, каза още лидерът на ГЕРБ.

Днес бихме могли да оправим доста, но утре вече няма да може да оправим нищо. Година и половина е пустош – една къщичка за птички няма. Това и 30 години преди нас го нямаше, каза Бойко Борисов.

Той припомни и че остават още 15-ина дни, в които трябва да знаем къде ще отидат делата от специализирания съд – дали ще се върнат от начало, попита Борисов и продължи:

Знаете ли къде са машините за гласуване? Така ни измамиха всички. Аз съм „за” смесения закон - който иска с машини, който иска с хартиени бюлетини. Това е демокрацията.

Коалицията ни със СДС работи добре и ще продължава да работи добре. Надявам се, че ще успеем да убедим, че смесеният вот ще даде по-голяма представителност и възможност на повече хора да гласуват, каза Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase