Снимка: БГНЕС

Над 1500 работници и служители от НЗОК в София град, София област, Бургас, Варна, Плевен, Разград, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Монтана, Силистра, Стара Загора, Ловеч, Враца, Благоевград, Търговище, Смолян, Габрово, Перник, Кюстендил и др. ще проведат едночасова предупредителна стачка.

Работещите в Касата настояват да бъдат увеличени еднократно основните им заплати, както и да бъдат осигурени минимум 200 щатни бройки за поемане на новите дейности в НЗОК, съобщи БГНЕС.

Протестът се организира от Синдикат на административните служители “Подкрепа”. По изчисления на САС “Подкрепа” е необходимо да бъдат осигурени средства в размер на 10 милиона лева и именно това настояваме да бъде заложено в Закона за изменение и допълнение на Бюджета на НЗОК за 2022 г.

Работещите в НЗОК са специалисти с висока квалификация, които следва да администират и контролират бюджет от 6 милиарда лева. Няма как да приемем за справедлива оценка на техния труд заплащане от 1000 лв. или 1200 лв. бруто. Членовете на КТ "Подкрепа" ще отстояват исканията си докрай и в случай, че не бъдат чути ще преустановят плащанията към договорните партньори на НЗОК - болници, аптеки, лични лекари и др.

 

Коментари Напиши коментар

30

До 27

преди 7 месеца

Това не е отчет, а бляблябля. Не можеш да ми изброиш дейностите, които извършваш за 8 часа труд. Осен кафетата, судоку и клюки.

29

Аз пък предлагам

преди 7 месеца

Г-жа Беновска да спре да пита и така автоматично ще спре да се излага повече. Толкова е елементарно!

28

Близко до акъла

преди 7 месеца

Явно, че е гласуван бюджет за тях, многоуважаема, Беновска. Ако няма актуализация на бюджета, и в началото още не са заложени такива разходи, няма как да стане