Снимка: БГНЕС

В нито един момент самолетът, който навлезе във въздушното ни пространство без предупреждение, не беше заплаха за цивилна или военна инфраструктура в България. Това съобщи министърът на отбраната Драгомир Заков.

Той обясни, че самолетът е летял на ниска височина с доста ниска скорост, поради което е бил труден за прихващане от изтребители.

"Но беше следен през цялото време. Локализиран е къде е кацнал на територията на страната и в момента МВР извършва съответните действия за установяване на причините", каза Заков и добави, че мястото на кацане все още е следствена тайна.

Още по темата
По-рано днес стана ясно, че малък самолет е прелетял през въздушното пространство на няколко държави - Словакия, Унгария, Румъния, за малко е бил в Сърбия и след това е навлязъл в българското въздушно пространство, като веднага е засечен от изтребители.

В унгарското въздушно пространство е бил съпровождан от унгарски изтребители, а в Румъния - от румънски и американски F-16. Изтребителите са изпълнявали задачи по охрана на въздушното пространство и през цялото време са съпровождали самолета-нарушител.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase