Снимка: архив, БГНЕС

По всяка вероятност няма да има второ увеличение на минималната работна заплата - ние го предлагаме, но не срещаме подкрепа от финансовото министерство и от работодателите, заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков.

Още по темата
Данъците обаче ще останат на същото ниво.

Минималната пенсия ще бъде увеличена с 10% и към нея ще се прибави бонусът от 60 лв. Така тя ще стане 467 лв. от 1 юли.

"Тези мерки за подпомагане в кризата не са антиинфлационни, а антикризисни. Те са в подкрепа на всички хора", уточни той.

В Плана за възстановяване и устойчивост се предвиждат 1 милион и 200 000 лева за социалната сфера, каза Гьоков.
 

Коментари Напиши коментар

33

Анонимен

преди 2 месеца

Докато Ахмед Доган управляваше България - България беше зле, ама любимата ми Турция - беше добре, и той помагаше затова Турция да е добре, а БГ-зле, затова сега за да се върнат старите времена и Бг да се влоши, а Турция да тръгне, гласувайте за ДПС и Меди Доганов, както се казваше през соца великия Ахмед Доган, Алллах да го благослови и с мир да го дари, затова че работи за велика Турция толкова години неуморно

32

Анонимен

преди 2 месеца

БГ ТУРЦИТЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИЯ, НО СА ЛИЦЕМЕРНИ , НЕ ГИ ПОЗНАВАТ, АЗ СЪМ ЖЕНЕН ЗА ТУРКИНЯТА, ТЯ Е ЕДНА ОТ МАЛКОТО ТУРКИНИ ДЕТО СИ ОБИЧА БЪЛГАРИЯ, ТИ МИ КАЗВА МАСОВО ТУРЦИТЕ В БГ НИ ВЪЗПИТАВАТ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И ЗА ТУРЦИЯ, ДА ПОМАГАМЕ НА НА ТУРЦИЯ, ДА КУПУВАМЕ ТУРСКИ СТОКИ, ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО ЗА БГ ГРАЖДАНИ, НО ЖЕНА МИ Е ЕДНА ОТ МАЛКОТП ТУРКИНИ В БГ С БЪЛГАРСКО САМОСЪЗНАНИЕ И ДЕТО СИ ОБИЧА РОДИНАТА, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ

31

Анонимен

преди 2 месеца

467 спрямо 370 е увеличение 1,26, само че те сега вземаха 370+60 и тогава 467 спрямо 430 е 8.6% дори не е 10%. Те сега увеличват 370 с 10% и става 407 и тогава слогат 60 лева. Единствено хубавоте е , че дадоха 60 лева на всички, а не 20% върху 1500 лв пенсия, защото това са пари за кризата от войната и всички са потърпевши.