Снимка: БГНЕС

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) и Синдикатът на служителите в затворите в България (ССЗБ) призовават членовете и симпатизантите си на 3 юни да излязат на мълчалив протест пред сградите, в които изпълняват задълженията си. Също така организират национален протестен митинг на 12 юни. Това става известно от съобщение на синдикатите, изпратено до медиите.

Причината за недоволството е "липсата на яснота в политиката по доходите в сектора и започналите фрагментарни структурни промени без отчитане на бележките и предложенията ни". От синдикатите настояват за реална реформа и по-високо възнаграждение, но въпреки провелите се срещи, "не са получили задоволителен отговор от управляващата коалиция."

"Отказваме да приемем за нормален факта, че отправената на 27 април покана към народни представители от управляващата коалиция за среща по въпроси, свързани с изпълнението на Програмата за управление на страната, все още е без отговор", допълват синдикатите.

Като форма на протест от синдикатите призовават симпатизантите им да носят върху униформеното си облекло значки и лентички, символизиращи протеста.

Още по темата
Междувременно заместник-министърът на вътрешните работи гл.комисар Стоян Темелакиев съобщи пред журналисти, че ведомството има готовност за увеличение на заплатите на служителите, но не даде яснота какво ще позволят възможностите на бюджета. По думите му се очаква това да се случи през юли, когато би трябвало да влезе в сила актуализация на държавния бюджет. Темелакиев не се ангажира с процента, с който ще бъдат вдигнати възнагражденията.

Темелакиев обяви, че по отношение на планираните реформи в МВР процесът върви ритмично и една голяма част от ангажиментите са изпълнени.

"Има още работа да се свърши и ще я свършим", добави той. Според него структурната реформа в министерството е в ход, като има конкретни решения.

"Никой няма да бъде уволняван. Ще направим всичко възможно да запазим в голяма част състава", посочи през март министър Бойко Рашков във връзка с реформата във ведомството, припомня БТА. В началото на май той обяви, че оптимизацията на структурите и състава в министерството вече започва.

"Една дълбока реформа със сигурност ще отнеме повече от половин година, за да се случат нещата така, както всички искаме", посочи днес заместник-министър Темелакиев.
 

Коментари Напиши коментар

10

😀&#1

преди 8 месеца

ABCD FU ще протестират ли?

9

Анонимен

преди 8 месеца

Тия мутри има ли кой да ги бие с палки и да ги пръска със сълзотворен газ?

8

Анонимен

преди 8 месеца

Сто хилядното шуробадженашко котило потомствени, младопенсиониращи се корумпета и непрокопсаници, отново скимуче за пари, а фактите сочат че няма престъпление без участието на бивш, настоящ, или бъдещ милюполюцай или родата им. Като цялата тази мърлящина струва над три милиарда лева годишно преки разходи,или близо 300 000лева на час,без да се броят щетите нанесени от престъпните им действия или бездействия.