"Ние в момента използваме газ, който се плаща от Гърция и който ще бъде заменен от това количество природен газ, което ще пристигне от Тексас, с тези два кораба. Продължаваме да използваме руски газ, само че по-скъп", заяви енергийният експерт Еленко Божков в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му е повече от странно, че не знаем коя е фирмата за американския втечнен газ.

"Ние не знаем също има ли достатъчно количества и каква е цената. Абсурдно е, това, което твърди началникът на кабинета. Не може да има 4 пъти по-евтина цена от пазарната, защото газът не може да се добие на такава цена", изтъкна енергийният експерт.  

Той коментира, че процедурата по пускането на Комотини - Стара Загора е в добър прогрес и е съвсем очаквано да видим природен газ в края на август, който идва от Азербаджайн по тази връзка.

"Разговорът, който е воден за получаването на двата танкера природен газ, е бил политически, а не търговски. Поети са някакви ангажименти, за които няма подписан договор или той не е подписан от шефа на "Булгаргаз". Възможно е да има конфликт на интереси или договорки под масата. За 7 месеца ни трябват 28 танкера, ако ги получим", посочи Еленко Божков пред Bulgaria ON AIR.

Вижте видеото с целия разговор

Коментари Напиши коментар

43

Б. М.

преди 1 месец

Значи Еленко, да е по - скъп може, но да е по - евтин не може?!?!?! Да ти имам и логиката! По думите на Илиян Василев(бивш посланик в Москва), Газпром връща като рушвети 5 - 7 % от парите за газ. Това са 150 - 200 молиона всяка година. Еленко явно е от получатели те!! :) МАКЕДОНИЯ НЕЗАБАВНО В ЕС!!!

42

Биг дик

преди 1 месец

Квичене рашистко леле не можем без газта на окупатора . Не разбрахте ли че *** работи за ЦРУ и унищожава бензколонка тоя път форевър.

41

Другарят Божков

преди 1 месец

и Р.Овч. вият на умряло, умре им далаверата. А помните ли едно Гоце, което преди години се биеше в гърдите за някакъв "голям шлем" в енергетиката? Беше ходил да рапортува на мацква. На енергийното заробване и политическото късогледство да му викаш "голям шлем"?!? За съжаление "държавната ни глава" пак е от същото котило. Ликуй, народе, заслужаваш си го!