Българка попадна в черния списък на Москва за забрана за влизане в страната. Русия обяви имената на 963-ма американци, на които налага санкциите. Наред с президента Джо Байдън, в списъка попада и актьорът Морган Фрийман.

Маргарита Асенова пък е сред американските граждани, включени в последния списък със санкции на Кремъл. Той съдържа имената на политици, експерти, бизнесмени и звезди.

Маргарита е журналист и от години живее в Съединените щати, а сега работи във фондация "Джеймстаун", базирана във Вашингтон.

"Влязох в списъка със санкции на Русия... Каква чест. Радвам се, че работата ми по "Северен поток 2" не мина напразно. Кремъл беше невероятно немарлив със съставянето на списъка си със санкции - включва мъртви политици като Хари Рийд и Орин Хач. Щом руското правителство не може да провери публично достъпната информация, как вярва, че може да спечели война?", посочва тя.  

Подобно на Маргарита Асенова, експертът Джулия Дейвис се радва, че е в списъка. Тя е сред най-известните анализатори на Русия в САЩ.

"На първо място, аз съм в страхотна компания и за мен е чест, че бях включена. Тези санкции са симптом на безпомощност, проявявана от режима на Путин", казва тя.

Забрана за влизане в Русия има и изпълнителният директор на Facebook Марк Зукърбърг. Но от списъка липса предшественикът на Байдън - Доналд Тръмп, който в навечерието на войната нарече действията на Путин гениални. Барак Обама и Джордж Буш също не са в списъка.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase