Снимка: БГНЕС

На 23 май, понеделник, от 10.00 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия изтъкнати български учени, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

За особено значимите му заслуги за развитието на математическата наука и информатиката държавният глава ще отличи с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие акад. Иван Попчев.

Акад. Никола Съботинов ще бъде удостоен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие за особено значимите му заслуги в областта на науката.

С орден „Стара планина” – първа степен държавният глава ще удостои проф. Цочо Бояджиев за изключителния му принос в областта на науката и културата.

Проф. д-р Петко Салчев ще бъде отличен с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие за изключителните му заслуги за развитието на системата на здравеопазването в Република България.

За особено значимите й заслуги за развитието на историческата наука проф. Милияна Каймакамова ще бъде удостоена с орден „Св. св. Кирил и Методий“ – огърлие.

Проф. Стоян Караиванов ще бъде отличен с орден „Св св. Кирил и Методий” – огърлие за особено значимите му заслуги за развитието на музикалното изкуство и културата,

Коментари Напиши коментар

10

карачанаков

преди 1 година

АЛОУ хубавеца от снимката ти чуваш ли се какви ги ръсиш ве: ПРАВИТЕЛСТВОТО ДА НЕ ВЗИМА РЕШЕНИЯ ПОД НАТИСКА НА УЛИЦАТА И ПРОТЕСТИТЕ А да си спомняш кой изкара безделниците на улицата преди 2 години и от улицата поиска оставката на тогавашното правителство.Поне се замисли когато четеш това което са ти написали.

9

Анонимен

преди 1 година

Е как изпуснахте великите математици-ковиджии от БАНан? Ц-ц-ц-ц

8

Комунистическата ...

преди 1 година

Комунистическата жилка и корупционните практики и схеми в действие !