Снимка: БГНЕС

Какво ще бъде бъдещето на енергийния министър Александър Николов, ако ИТН напусне коалицията?

Николов и Слави Трифонов не са коментирали ситуацията.

"Не сме говорили. Ангажиментът, който съм поел, е да си върша работата максимално добре. От там нататък политическите решения се обсъждат на друго ниво", заяви Николов пред Нова тв.

Той заяви, че, ако е необходимо може да подаде оставка във всеки един момент.

"Енергийната ни система разполага с достатъчен ресурс, за да може да няма чувствително поскъпване на тока и парното", смята министърът.

Той коментира и темата за газоподаването в България.

"Имаме техническа възможност да плащаме в рубли, но ако всички други детайли са по нормален начин и "Булгаргаз" не се подлага на риск. "Булгаргаз" има задължение - чисто търговско, да заявява съответните количества от договора. Благодаря на екипа на Българския  енергиен холдинг и на всяко едно дружество под шапката му. Всички управителни органи имат оперативна свобода да взимат решения. След проверка е установено, че от българска страна се спазват всички изисквания по договора с "Булгаргаз". Това се прави с една цел - България да запази позицията си на лоялен и дългосрочен партньор", поясни енергийният министър.

Коментари Напиши коментар

36

...

преди 1 месец

Саше, нема ли некоя статия за казино да пускаш? Не плящат ли?

35

Анонимен

преди 1 месец

Г-н министър, коментариите са единодушни . Подайте я.Внуците ви ще знаят , че сте бил някога министър , това е къде по-добре , отколкото да научат , че дядо им е бил линчуван в една студена зима.

34

Андрейчо

преди 1 месец

Ами подавай я,де, какво още чакаш ?!