Крокодилски кожи и редки корали. Това са само част от задържаните стоки, които са се опитали българските и чуждите граждани да пренесат у нас.

Още по темата
Митницата обаче е успяла да задържи и най-различни морски животни, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Повечето хора не осъзнават, че носят нещо, което е защитено, още по-неприятното е, че биха могли да го закупят от магазин или от местен пазар, но не са им дали надлежното разрешително", заяви Вяра Генова от Агенция "Митници".  

От Агенция "Митници" съветват пътуващите преди да тръгнат обратно към България, да проверят дали подаръците, които купуват или намират на плажа не са незаконни.

С бърза справка в интернет може лесно да се разбере дали един предмет може да бъде пренесен през граница. Има обаче и случаи, в които умишлено се правят опити за незаконен внос.

"Преди няколко години в една пратка пристигнаха модерни телефони от една марка, която има големи фенове. Естествено всеки иска да се сдобие с такъв телефон на по-ниска цена. Оказа се, че това не са истински работещи телефони, а са техни копия, които са предназначени за излагане в магазин. Те на вид са перфектни, но не работят", каза Вяра Генова.  

Каквито и да са предметите, те почти никога не стигат до своите собственици. Нито пък служители в митницата могат да се разпореждат с тях.

Коментари Напиши коментар

4

Не и дрога!

преди 1 месец

Дрогата минава транзит защото е бизнес за трилиони във световен мащаб. А БГ оучаства във международен канал за ТРАФИК към Европа на дрога и не само.

3

Момо

преди 1 месец

Някой да е видял митничар да купува цигари и алкохол от магазин?

2

Анонимен

преди 1 месец

"""какво задържат на границата?"" ---- Каквото си харесат! -))))))