Общ преглед
Таксиметровите шофьори също протестират днес. Тяхното недоволство започна със сборен пункт на Южната дъга на Околовръстния път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“.

Близо 1000 автомобила се включват в шествието. Исканията са да има таван на горивата за срок от една година и решаване на нерегламентираните превози.

След преминаването на такситата по софийските булеварди, жълтите коли ще спрат в участъка между булевард "Тодор Алеиксдандров" и улица "Екзарх Йосиф" като движението на трамваите няма да бъде затруднено и ще има възможност за преминаването на колите на спешната помощ, каза Петър Владимиров от националния таксиметров синдикат.

"Ние имаме ясно формулирани искания по отношение на намаляване на цената на горивата, говорим за намаляване или деференциране на ставката  данък добавена стойност върху всички горива и естествено говорим за вечния ни проблем с нерегламентирания превоз, който продължава от години", заяви Красимир Цветков от Синдиката пред БНР.

Забраните:

От 09.00 до 22.00 часа се забранява движението и се разрешава паркирането на автомобилите на участниците в протеста в крайна дясна лента на пътното платно или локалното пътно платно, като се осигурят вход-изходите на прилежащите обекти, без да се засягат спирките на градския транспорт и извън зоните за престрояване на Околовръстен път между бул. „Черни връх“ и бул. „България“, посока бул. „България“.

Само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР от 10.00 до 22.00 часа ще се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. „Кн. Мария Луиза“ между бул. „Тодор Александров“ и ул. „Екзарх Йосиф“, с изключение на колите на градски транспорт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар