Снимка: Bulgaria ON AIR

Биографиите на 50 личности от българската история събират в книгата "Достойните непознати" авторите Мартин Чорбаджийски и ас. д-р Теодор Борисов. Премиерата на книгата ще се състои на 19 май от 19 ч. в Античния културно-комуникационен комплекс "Сердика" в София.

"Винаги подобна книга е актуална и заслужава вниманието на обществеността. В тази книга ще се намерят 50 личности, които със своя личен пример са допринасяли за развитието на страната, но са останали извън учебната програма", посочи ас. д-р Теодор Борисов в "България сутрин".

"Имаше голям интерес към нашата поредица, накрая си казахме: Защо да не направим една книга. Да не останат само публикациите в социалните мрежи. За мен един от най-интересните примери е революционерът и политик Тодор Пеев. Много скромен човек, който не обича да се самоизтъква. Някои от тези хора правят неща, които днес не бихме могли да си представим", каза на свой ред Мартин Чорбаджийски пред Bulgaria ON AIR.

Борисов и Чорбаджийски не са успели да включат още личности поради липса на достатъчно информация за тях. Авторите отбелязаха, че има материал и възможност да напишат още една книга с такива личности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase